One drinks tea to forget the noise of the world.

donderdag, mei 28, 2009

Bloembollen anders gedefinieerd


Het was weer veel te lang geleden dat mijn groene - bloemen - vingers in actie waren.
Een aantal jaren geleden volgde ik reeds een jaarcursus bij Gudrun Cottenier (www.degroeneverbeelding.com). Toen was het een huzarenklus om telkens weer met het juiste materiaal in de les aan te komen, na een drukke dag in de pralinewinkel. Nu, gewoon op het gemak, gewapend met alleen maar snoeischaar, vod, schaar, mes en schort naar Mater tuffen om er aan een fijne vergadering met de madammen van de PWA (www.professionalwomen.be) deel te nemen. Heerlijk!
Zoals steeds verrast Gudrun met techniek en warenkennis. Voor vandaag 2 romantisch gevulde halve isomobollen bekleed met glasvezel. Ik heb nog niet eerder gewerkt met dat materiaal. Glasvezel komt uit de autoindustrie en is gemakkelijk hanteerbaar. Een plat steuntje snijden aan de bol en de opstaande rand egaliseren. De bol inwrijven met behangerslijm en bekleden met getrokken stukjes vezel. Alles mooi egaal maken en de rand onregelmatig laten.
De piquefleur maken we zelf met een warrig gedraaide aluminiumdraad, geklemd in de bol.
Als bloemen kregen we een pakket van 6 onze - lieve - vrouwe - mantel, 15 duizendschoon, 2 roze pioenen, 2 donkerrode pioenen, 5 rode rozen, 5 roze rozen. Bloemen schoonmaken, op lengte snijden en dan alles mooi monteren in je bol.
Zoek er een goed plekje voor, vrij laag dat je kan genieten van jouw bloemencombinatie. Vergeet natuurlijk geen water toe te voegen;-)
Succes verzekerd. Als de bloemen uitgebloeid zijn, kan je alles opnieuw vullen met allerlei bloemen uit je tuin. Seizoentip, knip even in de blmoenpracht van de vlier om de bollen op te vullen.